Priročniki za AEG Hladilniki in zamrzovalniki

Spodaj lahko najdete vse modele AEG Hladilniki in zamrzovalniki, za katere imamo na voljo priročnike. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vašega modela ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Če želim, da je moj hladilnik z zamrzovalnikom hladnejši, ali naj izberem višjo ali nižjo nastavitev? Potrjeno
Pri večini hladilnikov z zamrzovalnikom višja nastavitev pomeni, da se naprava močneje ohladi. Z nižjo nastavitvijo se bo naprava ohladila manj trdo in temperatura v zamrzovalniku bo višja.

To je bilo koristno (5684)
Ali lahko spremenim smer odpiranja vrat hladilnika in zamrzovalnika? Potrjeno
Da, skoraj vsi stoječi hladilniki z zamrzovalnikom ponujajo možnost namestitve vrat na drugo stran. Kako to storiti, na splošno najdete v priročniku.

To je bilo koristno (3156)
Katera je najboljša nastavitev temperature za hladilnik? Potrjeno
Z zdravstvenega vidika so temperature med 3 ℃ in 4 ℃ najboljše. Pri teh temperaturah je rast bakterij in plesni omejena.

To je bilo koristno (2418)
Odtočna luknja v mojem hladilniku je zamrznjena / zamašena, kako jo očistiti? Potrjeno
Za to obstajajo posebne čistilne naprave, vendar je možno z vatirano palčko odstraniti tudi blokado ali umazanijo. Da odtočna luknja ostane čista in preprečuje vonjave, je priporočljivo, da v odtok 4-krat na leto damo kapljico klorovega belila.

To je bilo koristno (2303)
Kako pogosto naj odtajam zamrzovalnik? Potrjeno
Za optimalno uporabo zamrzovalnika je najbolje, da ga odtajate enkrat na 3-6 mesecev. Led na notranji strani zamrzovalnika zmanjša razpoložljivi prostor in poveča porabo energije. Postopek odmrzovanja lahko pospešimo tako, da v predal postavimo vročo vodo ali v zamrzovalnik postavimo sklede z vročo vodo.

To je bilo koristno (2013)
Moj hladilnik z zamrzovalnikom zasliši, ali je to normalno? Potrjeno
Sodobni hladilniki z zamrzovalnikom uporabljajo okolju prijazno hladilno sredstvo. Med postopkom hlajenja se ta snov spremeni v plin, ki lahko povzroči mehurčke in / ali sikanje. To je povsem normalno.

To je bilo koristno (2007)
Kupil sem nov hladilnik z zamrzovalnikom, ali ga lahko takoj vklopim? Potrjeno
Ne, hladilnik z zamrzovalnikom mora vsaj 4 ure stati v pokončnem položaju, preden ga lahko vklopite. To je zato, ker se mora hladilna tekočina usediti.

To je bilo koristno (1222)
Ali je normalno, da na zadnji steni hladilnika z zamrzovalnikom nastajajo kapljice vode ali ledu? Potrjeno
Ja, to je povsem običajen pojav. Vlaga, ki v hladilnik z zamrzovalnikom vstopi s toplim zrakom ali izdelki, se bo usedla na najhladnejšem delu, in sicer na zadnji steni. Ker zadnja stena lahko doseže temperature pod lediščem, bodo kapljice občasno zmrznile. Ko hladilnik z zamrzovalnikom miruje, se kapljice odtajajo in tečejo v odtok hladilnika z zamrzovalnikom.

To je bilo koristno (914)
Vrata mojega hladilnika z zamrzovalnikom se ne bodo pravilno zaprla, zakaj? Potrjeno
Dva najpogostejša vzroka sta, da hladilnik-zamrzovalnik ni poravnan in da je tesnilo vrat poškodovano ali na njem ostane hrana. Prepričajte se, da je hladilnik z zamrzovalnikom poravnan in preverite tesnjenje vrat. Po potrebi zamenjajte tesnilo.

To je bilo koristno (791)
Koliko prostora naj pustim med hladilnikom in zamrzovalnikom? Potrjeno
Za dobro prezračevanje je najbolje, da na obeh straneh in na hrbtni strani hladilnika z zamrzovalnikom ostane vsaj 5 cm prostega prostora.

To je bilo koristno (757)
Kaj pomenijo zvezde v zamrzovalniku? Potrjeno
Zvezde označujejo zmožnost zamrzovanja. 1 zvezdica označuje zmožnost zamrzovanja do -6 ° C. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren za izdelavo ledenih kock ali shranjevanje predhodno zamrznjenega blaga do dva tedna. Sveže hrane ni mogoče zamrzniti. 2 zvezdici označujeta zmožnost zamrzovanja do -12ºC. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren za shranjevanje prej zamrznjenega blaga do dva meseca. Sveže hrane ni mogoče zamrzniti. 3 zvezdice označujejo sposobnost zmrzovanja do -18ºC. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren

To je bilo koristno (520)
Koliko časa traja, da moj hladilnik doseže nastavljeno temperaturo, potem ko ga vklopim? Potrjeno
To je odvisno od velikosti, starosti in modela hladilnika. Traja lahko od nekaj ur do 24 ur, da hladilnik doseže nastavljeno temperaturo. Postopek lahko pospešimo tako, da nehitro pokvarljivo blago damo v hladilnik. Temperature v hladilniku ni mogoče pravilno izmeriti z občutkom zraka v notranjosti. Najboljši način, da ugotovimo, ali je hladilnik dosegel nastavljeno temperaturo, je, da v hladilnik postavimo kozarec vode s termometrom.

To je bilo koristno (471)
Zakaj je v mojem hladilniku kondenzat? Potrjeno
Vzrokov je lahko več. Tesnilo vrat je lahko okvarjeno in v hladilnik vstopa zunanji zrak. Možno je tudi, da hladilnik ni raven, kar preprečuje pravilno zapiranje vrat. Drugi vzrok je velika razlika med temperaturo v hladilniku in zunaj, medtem ko se vrata pogosto odpirajo.

To je bilo koristno (397)
Ali lahko v hladilnik z zamrzovalnikom dam toplo hrano ali pijačo? Potrjeno
Po možnosti ne. Temperatura v hladilniku z zamrzovalnikom se bo dvignila, kar negativno vpliva na ostale predmete, ki so shranjeni v njem.

To je bilo koristno (391)
Na gumijastih tesnilih hladilnika z zamrzovalnikom je plesen. Kaj naj naredim? Potrjeno
Gumijasta tesnila dejansko niso v hladilniku in so zato toplejša. To omogoča rast bakterij in nastanek plesni. Redno čistite gume, da to preprečite.

To je bilo koristno (335)
Kaj je R-410A? Potrjeno
R-410A je hladilno sredstvo, ki se uporablja v napravah, ki se ohladijo do 0 ° C, kot so hladilniki in klimatske naprave. Je zamenjava starejših hladilnih sredstev in ne poškoduje ozonske plasti.

To je bilo koristno (334)
Kaj je Frostmatic? Potrjeno
Funkcija FrostMatic, ki je na voljo v določenih zamrzovalnikih AEG, omogoča čim hitrejše zamrzovanje svežih izdelkov. To deluje tako, da začasno aktivirate največjo zmogljivost zamrzovanja.

To je bilo koristno (28)