Priročniki za Bosch Zamrzovalniki

Spodaj lahko najdete vse modele Bosch Zamrzovalniki, za katere imamo na voljo priročnike. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vašega modela ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Če želim, da je moj zamrzovalnik hladnejši, naj izberem višjo ali nižjo nastavitev? Potrjeno
Pri večini zamrzovalnikov višja nastavitev pomeni, da se bo naprava močneje ohladila. Z nižjo nastavitvijo se bo naprava ohladila manj trdo in temperatura v zamrzovalniku bo višja.

To je bilo koristno (1465)
Kako pogosto naj odtajam zamrzovalnik? Potrjeno
Za optimalno uporabo zamrzovalnika je najbolje, da ga odtajate enkrat na 3-6 mesecev. Led na notranji strani zamrzovalnika zmanjša razpoložljivi prostor in poveča porabo energije. Postopek odmrzovanja lahko pospešimo tako, da v predal postavimo vročo vodo ali v zamrzovalnik postavimo sklede z vročo vodo.

To je bilo koristno (644)
Kaj pomeni NoFrost? Potrjeno
Zamrzovalniki, ki imajo tehnologijo NoFrost, lahko ohranijo zrak v zamrzovalniku suh, zaradi česar v notranjosti manj ledu.

To je bilo koristno (632)
Ali lahko v zamrzovalnik dam toplo hrano ali pijačo? Potrjeno
Po možnosti ne. Temperatura v zamrzovalniku se bo zvišala, kar negativno vpliva na ostale predmete, ki so shranjeni v notranjosti.

To je bilo koristno (597)
Kupil sem nov zamrzovalnik, ali ga lahko takoj vklopim? Potrjeno
Ne, zamrzovalnik mora vsaj 4 ure stati v pokončnem položaju, preden ga lahko vklopite. To je zato, ker se mora hladilna tekočina usediti.

To je bilo koristno (559)
Ali lahko spremenim smer odpiranja vrat mojega zamrzovalnika? Potrjeno
Da, skoraj vsi stoječi zamrzovalniki ponujajo možnost namestitve vrat na drugo stran. Kako to storiti, na splošno najdete v priročniku.

To je bilo koristno (478)
Koliko časa traja, da moj zamrzovalnik doseže nastavljeno temperaturo, potem ko ga vklopim? Potrjeno
To je odvisno od velikosti, starosti in modela zamrzovalnika. Traja lahko od nekaj ur do 24 ur, da zamrzovalnik doseže nastavljeno temperaturo. Postopek lahko pospešimo tako, da v zamrzovalnik damo ne pokvarljivo blago.

To je bilo koristno (447)
Kaj pomenijo zvezde v zamrzovalniku? Potrjeno
Zvezde označujejo zmožnost zamrzovanja. 1 zvezdica označuje zmožnost zamrzovanja do -6 ° C. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren za izdelavo ledenih kock ali shranjevanje predhodno zamrznjenega blaga do dva tedna. Sveže hrane ni mogoče zamrzniti. 2 zvezdici označujeta zmožnost zamrzovanja do -12ºC. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren za shranjevanje prej zamrznjenega blaga do dva meseca. Sveže hrane ni mogoče zamrzniti. 3 zvezdice označujejo sposobnost zmrzovanja do -18ºC. Zaradi tega je zamrzovalnik primeren

To je bilo koristno (433)
Koliko prostora naj pustim med zamrzovalnikom in steno? Potrjeno
Za dobro prezračevanje je najbolje, da na obeh straneh in na zadnji strani zamrzovalnika ostane vsaj 5 cm prostega prostora.

To je bilo koristno (322)
Vrata mojega zamrzovalnika se ne bodo pravilno zaprla, zakaj? Potrjeno
Dva najpogostejša vzroka sta, da zamrzovalnik ni raven in da je tesnilo vrat poškodovano ali na njem ostane hrana. Prepričajte se, da je zamrzovalnik poravnan in preverite tesnilo vrat. Po potrebi zamenjajte tesnilo.

To je bilo koristno (269)
Na gumijastih tesnilih mojega zamrzovalnika je plesen, kaj naj naredim? Potrjeno
Gumijasta tesnila dejansko niso v zamrzovalniku in so zato toplejša. To omogoča rast bakterij in nastanek plesni. Redno čistite gume, da to preprečite.

To je bilo koristno (139)
Kaj je R-410A? Potrjeno
R-410A je hladilno sredstvo, ki se uporablja v napravah, ki se ohladijo do 0 ° C, kot so hladilniki in klimatske naprave. Je zamenjava starejših hladilnih sredstev in ne poškoduje ozonske plasti.

To je bilo koristno (138)