Priročniki za Lego

Spodaj lahko najdete vse teme Lego, za katere imamo na voljo navodila za sestavljanje. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vaše teme ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

V kompletu manjka Lego kocka. Kje lahko naročim rezervno? Potrjeno
Lego ima službo, pri kateri lahko naročite rezervne kocke oziroma se nanjo obrnete, kadar v vašem kompletu manjka kocka.Več informacij je na voljo na njihovem spletnem mestu.

To je bilo koristno (3603)
Kako lahko preprečim razbarvanje Lego igrač? Potrjeno
Dva dejavnika, ki najbolj prispevata k razbarvanju plastičnih Lego igrač, sta dolgotrajna izpostavljenost sončni svetlobi in cigaretni dim.Pri shranjevanju svojega kompleta Playmobil poskrbite, da bo čim manj izpostavljen omenjenima dejavnikoma.

To je bilo koristno (1217)
Kakšen je najboljši način za čiščenje Lego kock? Potrjeno
Lego priporoča, da kocke ročno čistite z vodo, ki ima največ 40 °C, in blagim sredstvom za čiščenje.Kock nikoli ne perite v pralnem ali pomivalnem stroju.Po čiščenju naj se kocke posušijo na zraku.Električne dele lahko očistite samo s suho krpo.

To je bilo koristno (1100)
Po izdelavi novega kompleta Lego mi ostane vedno nekaj majhnih kosov. Sem jih pozabil uporabiti? Potrjeno
Ne, veliko novih kompletov Lego ponuja rezervne dele za manjše kose.

To je bilo koristno (868)
Kateri je najboljši način nalepitve nalepk na Lego? Potrjeno
Če želite premakniti nalepke, je dobro, da na mesto, kamor želite nalepko, nanesete čistilo za steklo. Ko je nalepka na pravem mestu, jo pustite, da se posuši in se bo lepila.

To je bilo koristno (773)
Ali je mogoče kocke Lego in Duplo uporabljati v kombinaciji med seboj? Potrjeno
Da, kockice Lego in Duplo so združljive. Lego kocke se na votle kocke prilegajo kockam Duplo. Duplo kocke se najbolje prilegajo večjim Lego kockam in se lahko sprostijo iz manjših Lego kock.

To je bilo koristno (701)
Od katere starosti je Lego primeren za igranje? Potrjeno
Večina kompletov Lego je zaradi majhnih delov, ki jih vključujejo, primerna za igranje od 4. leta dalje. Posebna tema Duplo je primerna za otroke, stare 1,5 leta in več. Priporočena starost je vedno navedena na škatli.

To je bilo koristno (675)
Kje lahko najdem seznam delov mojega kompleta Lego? Potrjeno
Številna sodobna navodila Lego vključujejo seznam delov na koncu knjižice. V primeru več knjižic je seznam mogoče najti sredi PDF-ja.

To je bilo koristno (580)
Kje lahko najdem navodila za nadomestni model mojega kompleta Lego Technic? Potrjeno
Navodila za alternativne modele smo združili z navodili glavnega modela. Pomaknite se mimo rednih navodil za ogled nadomestnega modela.

To je bilo koristno (242)