Priročniki za Avto sedeži

Spodaj lahko najdete vse blagovne znamke Avto sedeži, za katere imamo na voljo priročnike. Kliknite na svojo blagovno znamko za seznam vseh modelov. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vaše blagovne znamke ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Ali je mogoče avtomobilske sedeže Isofix postaviti v avtomobile brez sistema Isofix? Potrjeno

Večina razpoložljivih avtosedežev Isofix ima poleg homologacije za avto tudi univerzalno odobritev za pritrditev z varnostnimi pasovi. To omogoča pritrditev sedeža z varnostnimi pasovi. Za podrobnosti preberite priročnik avtomobilskega sedeža. Obstajajo avtosedeži Isofix, ki jih ni mogoče zavarovati z varnostnimi pasovi.

To je bilo koristno (725) Preberi več

Katero je najvarnejše mesto za namestitev avto sedeža? Potrjeno

To je deloma odvisno od avtomobila, toda če govorimo na splošno, je sredina zadnje klopi najvarnejše mesto.Na tem mestu je otrok najbolj oddaljen od boka avtomobila in posledično najbolje zaščiten v primeru nesreče.Toda to velja le v primeru nameščenega 3-točkovnega varnostnega pasu.Če je na voljo le trebušni pas, je varneje uporabiti zadnji sedež ob vratih.

To je bilo koristno (646) Preberi več

Ali lahko uporabim avtomobilsko preiskavo v letalu? Potrjeno

Mednarodnih smernic za uporabo avtomobilskih sedežev v letalih ni. Glede na model je mogoče, da je avtosedež za to primeren. Ali je dovoljeno ali ne, je odvisno od letalske družbe. Vedno se predhodno obrnite na letalskega prevoznika, da to preverite.

To je bilo koristno (218) Preberi več

Ali je mogoče vse Isofix avtosedeže vgraditi v vse avtomobile z Isofixom? Potrjeno

Ne, obstajajo univerzalni in neuniverzalni avtosedeži Isofix. Neuniverzalni avtosedež Isofix se lahko uporablja samo v določenih avtomobilih. Sedež ima seznam modelov avtomobilov, ki so primerni za uporabo s tem sedežem. Univerzalni avtosedež Isofix se lahko uporablja samo v avtomobilih, ki so opremljeni z Isofixom in pritrdilno točko Top Tether.

To je bilo koristno (169) Preberi več

Kako dolgo je lahko moj otrok v avtosedežu? Potrjeno

Otrok naj ne sedi na avtosedežu dlje kot 1,5 do 2 uri na dan. Številni sodobni vozički ponujajo možnost pritrditve avtomobilskega sedeža na vrh, kar omogoča hiter prevoz vašega otroka. Tudi v tem primeru ne prekoračite 1,5 do 2 uri na dan.

To je bilo koristno (158) Preberi več

Kaj je Isofix? Potrjeno

Isofix je mednarodno standardiziran sistem za namestitev avtomobilskih sedežev v avtomobile. V avtomobilu so pritrdilni nosilci Isofix. Ti nosilci se nahajajo med naslonom in sedežem zadnjega sedeža in so povezani s karoserijo avtomobila. Avtosedež Isofix je opremljen s kavlji, ki jih je mogoče enostavno pritrditi na pritrdilne nosilce.

To je bilo koristno (157) Preberi več