Priročniki za Brother Večfunkcijski tiskalniki

Spodaj lahko najdete vse modele Brother Večfunkcijski tiskalniki, za katere imamo na voljo priročnike. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vašega modela ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Moja kartuša s črnilom je nova, vendar se ne bo natisnila, zakaj je tako? Potrjeno
Nove kartuše s črnilom so vedno opremljene z nalepko na tiskalni glavi, ki preprečuje, da bi se v embalaži izsušile. Odstranite to nalepko in se prepričajte, da lahko črnilo izstopi iz vložka.

To je bilo koristno (278)
Želim natisniti nekaj čez celo stran, toda kar koli naredim, bo okoli tiska vedno bel rob. Zakaj to? Potrjeno
Večina tiskalnikov ne more tiskati brez robov, ker tiskalnik potrebuje prostor za držanje papirja. Zaradi tega bo vedno obstajal bel rob.

To je bilo koristno (233)
Moja kartuša s črnilom se je posušila, kaj lahko storim? Potrjeno
Obstajajo kartuše z in brez tiskalne glave. Odstranite lahko samo kartuše s tiskalno glavo. Vzemite vatirano palčko in jo potopite v mlačno toplo vodo. Previdno podrgnite tiskalno glavo, ne da bi bila preveč mokra. Po potrebi ponovite.

To je bilo koristno (99)
Ali lahko vsak tiskalnik tiska na foto papir? Potrjeno
Ne, to je posebnost nekaterih tiskalnikov. To deloma tudi zaradi debeline foto papirja.

To je bilo koristno (83)
Kakšna je razlika med brizgalnim in laserskim tiskalnikom? Potrjeno
Največja razlika med tema dvema vrstama tiskalnikov je tehnologija. Brizgalni tiskalnik na papir položi izredno majhne kapljice črnila. Ker je črnilo tekoče, se lahko tiskalna glava sčasoma izsuši. Da bi to preprečili, je potrebno redno tiskanje. Laserski tiskalnik na papir nanese toner (črni ali barvni prah). Prašek se ne more izsušiti, zato je redno tiskanje nepotrebno. Prav tako v povprečju laserski tiskalniki delujejo hitreje kot brizgalni tiskalniki.

To je bilo koristno (72)
Kaj pomeni DPI? Potrjeno
DPI pomeni Dots Per Inch in označuje, kako ostri bodo izpisi. Več DPI povzroči ostrejše odtise.

To je bilo koristno (56)
Kakšno debelino papirja lahko najbolje uporabim v svojem tiskalniku? Potrjeno
Običajni potrošniški tiskalnik običajno uporablja 80 gramov papirja. Druge običajne uteži, ki se pogosto uporabljajo, so 120 gramov in 160 gramov.

To je bilo koristno (41)
Natisnjeni dokumenti so ukrivljeni, kaj lahko storim? Potrjeno
To lahko povzroči več stvari. Papir je lahko nepravilno naložen. Mogoče papir nima pravilnih specifikacij, ki bi ustrezale temu tiskalniku. Mogoče se izbrana velikost papirja ne ujema z dejanskim papirjem. Če težave ne reši nič od tega, se obrnite na proizvajalca.

To je bilo koristno (28)
Kaj je debelina papirja? Potrjeno
Debelina papirja je označena s težo, na primer 80 gramov papirja. To je teža papirja na enem kvadratnem metru. Težji papir je lepši in trdnejši.

To je bilo koristno (23)
Kaj pomeni SD? Potrjeno
SD pomeni Secure Digital. Kartice SD so standardni medij za shranjevanje številnih digitalnih fotoaparatov.

To je bilo koristno (16)
Moj večnamenski tiskalnik Brother prikaže napako 83, 84 ali 88. Kaj naj storim? Potrjeno
Vse te napake kažejo na težavo s papirjem. Preverite, ali v napravi ni papirja. V tem primeru ga poskusite previdno odstraniti. Če papir ni zaljubljen, je morda prišlo do težave s senzorji. V tem primeru se obrnite na proizvajalca.

To je bilo koristno (8)