Priročniki za Izvenkrmni motorji

Spodaj lahko najdete vse blagovne znamke Izvenkrmni motorji, za katere imamo na voljo priročnike. Kliknite na svojo blagovno znamko za seznam vseh modelov. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vaše blagovne znamke ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Kako pravilno vzdržujem svoj izvenkrmni motor? Potrjeno

Pravilno vzdrževanje izvenkrmnega motorja vključuje redno menjavo olja in filtrov, preverjanje in zamenjavo filtra za gorivo, čiščenje ali zamenjavo vžigalnih svečk in preverjanje nivoja maziva v menjalniku. Prav tako je pomembno vzdrževati čist hladilni sistem, preverjati morebitne poškodbe propelerja in čistiti motor. Priporočljivo je, da si za posebna navodila in priporočene servisne intervale ogledate priročnik vašega motorja.

To je bilo koristno (42) Preberi več

Kakšna je priporočena vrsta olja in interval menjave olja za moj izvenkrmni motor? Potrjeno

Priporočena vrsta olja in interval menjave za vaš izvenkrmni motor se razlikujeta glede na znamko in model vašega motorja. Za posebna navodila je pomembno, da si ogledate priročnik za uporabo ali spletno mesto proizvajalca. Splošno pravilo je, da morajo 4-taktni izvenkrmni motorji uporabljati 4-taktno olje, specifično za plovila, in priporočljivo je, da ga menjate vsakih 100 ur uporabe ali letno, kar nastopi prej. 2-taktni izvenkrmni motorji morajo uporabljati olje z oznako TC-W3 in ga je priporočljivo menjati vsakih 50 ur uporabe ali vsako sezono.

To je bilo koristno (35) Preberi več

Kako pravilno pripravim svoj izvenkrmni motor na zimo? Potrjeno

Za pravilno pripravo vašega izvenkrmnega motorja na zimo morate najprej dodati stabilizator goriva v rezervoar za plin in zagnati motor za nekaj minut, da stabilizator kroži skozi sistem za gorivo. Nato zamenjajte olje in oljni filter ter preverite nivo maziva menjalnika. Izpraznite spodnjo enoto tako, da odstranite odtočni čep. Na koncu motor zameglite z mazivom v razpršilu in pokrijte motor, da ga zaščitite pred vremenskimi vplivi.

To je bilo koristno (26) Preberi več

Kako pravilno shranim svoj izvenkrmni motor? Potrjeno

Za pravilno shranjevanje vašega izvenkrmnega motorja se morate najprej prepričati, da je očiščen in primerno prezimljen. Nato odstranite propeler in ga shranite na suhem mestu. Na koncu pokrijte motor in ga shranite na suhem, zaščitenem mestu, da preprečite poškodbe zaradi vremenskih vplivov. Priporočljivo je tudi, da ga shranite na stojalo za motor, da preprečite nabiranje olja na spodnji enoti.

To je bilo koristno (25) Preberi več