Priročniki za Navijalna kolesca za ribolov

Spodaj lahko najdete vse blagovne znamke Navijalna kolesca za ribolov, za katere imamo na voljo priročnike. Kliknite na svojo blagovno znamko za seznam vseh modelov. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vaše blagovne znamke ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Vlečenje moje ribiške kolute ni gladko, kaj lahko storim? Potrjeno

To lahko povzroči podložka, ki ni pravilno namaščena, ali pa podložka, namočena z oljem. Če to ni bilo pravilno izvedeno, namažite podložko. Če je podložka namočena v olju, jo je treba zamenjati.

To je bilo koristno (249) Preberi več

Kako pravilno očistim in vzdržujem svojo ribiško rolo? Potrjeno

Za pravilno čiščenje in vzdrževanje ribiške kolute najprej odstranite vrvico in morebitne ostanke z koluta. Za čiščenje ohišja in ročaja koluta uporabite mehko krtačo in blago milo. Za notranjost uporabite majhno krtačo in mazivo za čiščenje in zaščito gibljivih delov. Prepričajte se tudi o morebitnih zrahljanih ali obrabljenih delih, ki jih je morda treba zamenjati.

To je bilo koristno (29) Preberi več

Kako pravilno navijem svojo ribiško rolo? Potrjeno

Za pravilno navijanje ribiškega koluta se najprej prepričajte, da je kolut napolnjen z ustrezno količino in vrsto vrvi za ribolov, ki ga nameravate izvajati. Nato napeljite vrvico skozi vodila na palici in jo privežite na tuljavo koluta. Držite palico in kolut pod rahlim kotom in obrnite ročaj, da prevzamete ohlapno vrvico, medtem ko vrvico hkrati napeljete na kolut. Pazite, da na kolutu pustite malo vrvice, da preprečite, da bi se vrvica zapletla ali zlomila.

To je bilo koristno (28) Preberi več

Ali lahko svojo vrtečo se kolut uporabljam za ribolov v slani vodi? Potrjeno

Da, vrtljive kolute se lahko uporabljajo za ribolov v slani vodi, vendar je pomembno, da kolut po vsaki uporabi v slani vodi ustrezno očistite in vzdržujete, da preprečite korozijo. Pomembno je tudi, da uporabite posebno vrvico za slano vodo, saj je bolj trpežna in odporna na poškodbe zaradi soli in drugih elementov v vodi.

To je bilo koristno (22) Preberi več

Katere so različne vrste ribiških kolutov? Potrjeno

Obstaja več vrst ribiških kolutov, vključno z vrtečimi se koluti, koluti za metanje vab, koluti za spincast in koluti za muharjenje. Spinning koluti so najbolj priljubljena in vsestranska vrsta kolutov, primerna za večino vrst ribolova. Koluti za metanje vab so zasnovani za bolj izkušene ribiče in se običajno uporabljajo za sladkovodni ribolov. Spincast koluti so hibrid spinning in baitcasting kolutov in so enostavni za uporabo za začetnike. Muharice se uporabljajo za muharjenje in imajo edinstven dizajn, ki omogoča nemoteno in nadzorovano izpuščanje vrvice.

To je bilo koristno (20) Preberi več