Priročniki za Sharp LCD-televizorji

Spodaj lahko najdete vse modele Sharp LCD-televizorji, za katere imamo na voljo priročnike. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vašega modela ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Kako na televizor priključim univerzalni daljinski upravljalnik? Potrjeno

Za priklop univerzalnega daljinskega upravljalnika potrebujete številko modela in blagovno znamko daljinskega upravljalnika in televizorja. V priročniku daljinskega upravljalnika je seznam kod za znamke in številke modelov.

To je bilo koristno (4581) Preberi več

Na vrata LED želim povezati zvočnik s HDMI, katera vrata naj uporabim? Potrjeno

Uporabiti morate vrata HDMI-ARC, ki so posebej izdelana za priključitev zvočne opreme.

To je bilo koristno (2095) Preberi več

Ali je pomembno, na katera vrata HDMI priključim svojo napravo? Potrjeno

Na splošno lahko napravo, kot je predvajalnik Blu-ray ali igralna konzola, priključite na katera koli vrata HDMI. Napravo lahko nato uporabite z izbiro ustreznega kanala HDMI na televizorju.

To je bilo koristno (993) Preberi več

Kako izmerim palce svojega LED-televizorja? Potrjeno

Merjenje palcev LED-televizorja opravite z merjenjem diagonalne razdalje med, na primer, zgornjim levim kotom in spodnjim desnim kotom zaslona (ne roba).En palec je enak 2,54 centimetra. Če torej izmerite 99 centimetrov, pomeni, da imate 39-palčni LED-televizor.

To je bilo koristno (862) Preberi več

Ali bo moj daljinski upravljalnik deloval tudi na drugih televizijskih modelih iste znamke? Potrjeno

Daljinski upravljalnik televizije pogosto deluje tudi na podobnih modelih iste znamke. Vendar je nenavadno, da bo delovalo na vseh modelih te znamke. Za to so bolj primerni univerzalni daljinski upravljalniki.

To je bilo koristno (508) Preberi več

Kakšna je razlika med LCD in LED? Potrjeno

Obe tehniki uporabljata LCD zaslon, ki sam ne oddaja svetlobe. Razlika je v osvetlitvi za zaslonom. Pri LCD zaslonih to počne CCFL (fluorescenčna sijalka s hladno katodo), LED pa uporablja LED luči.

To je bilo koristno (453) Preberi več

Ali lahko sam popravim mrtvo slikovno piko? Potrjeno

Obstaja razlika med mrtvo in zataknjeno slikovno piko. Zaljubljena slikovna pika je še vedno obarvana in jo je mogoče popraviti z natančnim pritiskom na svetlobo, dokler se ne obnovi. Umrla slikovna pika je vedno črna ali bela in je ni mogoče popraviti sami.

To je bilo koristno (381) Preberi več

Kaj pomeni HDMI? Potrjeno

HDMI pomeni multimedijski vmesnik visoke ločljivosti. HDMI je povezava za pošiljanje visokokakovostnega videa in zvoka iz ene naprave v drugo.

To je bilo koristno (335) Preberi več

Kakšno je kontrastno razmerje? Potrjeno

Kontrastno razmerje pove, kako daleč je najbolj bela od črne črne. Na primer kontrastno razmerje 400: 1 pomeni, da je najcrnejša črna barva na zaslonu 400-krat temnejša od najbolj bele. Visoko kontrastno razmerje prispeva k ostrini slike.

To je bilo koristno (310) Preberi več

Zakaj so na številkah na daljinskem upravljalniku črke? Potrjeno

Nekatere nastavitve televizije lahko zahtevajo, da vnesete črke. Na gumbu so običajno tri črke ali drugi znaki. Ko je potreben vnos črke, lahko enkrat pritisnete ta gumb za prvo črko, dvakrat za drugo črko in trikrat za tretjo črko. Tako lahko besedilo napišete z najmanjšim številom gumbov.

To je bilo koristno (304) Preberi več

Kako lahko pravilno očistim LED televizijo? Potrjeno

Izklopite televizijo in s krpo iz mikrovlaken obrišite prah in umazanijo z zaslona. Ne uporabljajte papirja, saj lahko to povzroči praske. Ne pritiskajte preveč, ker lahko poškodujete slikovne pike. Uporabite specializiran detergent ali ga pripravite tako, da zmešate 1 del kisa z 1 delom vode. Krpo navlažite z detergentom in očistite zaslon. Pazite, da krpa ni preveč mokra. Odstranite madeže z vrtljivimi gibi. Zaslon posušite z drugo krpo iz mikrovlaken, da preprečite proge.

To je bilo koristno (299) Preberi več

Kakšna je optimalna gledalna razdalja za moj televizor? Potrjeno

To je delno odvisno od osebnih želja, vendar je praviloma optimalna razdalja gledanja približno 3-krat večja diagonalna velikost zaslona televizorja. Za 60-palčni televizor (152 cm) bi bila optimalna razdalja gledanja 180 palcev ali približno 4,5 metra.

To je bilo koristno (298) Preberi več

Zadnji komentarji

Priročnik Sharp 55EH6E LED-televizor
Erwin Resch 28-03-2024
Halo, kako prideš do iskalnika postaj?! Zahteva za sporočilo. Prijazni pozdravi. Erwin Resch


(Prevedel Google)
Sharp 55EH6E LED-televizor
Priročnik Sharp 40AJ2E LED-televizor
Μαρία 13-01-2024
Imam Sharp TV in že nekaj časa mi piše, da se bo izklopil čez 5 minut. Morate pritisniti v redu, da sporočilo izgine, nato pa se znova prikaže, dokler se ne zapre samo.


(Prevedel Google)
Sharp 40AJ2E LED-televizor
Priročnik Sharp 55FN1EA LED-televizor
Seppo Kuisma 25-10-2023
Ali je za ta televizor na voljo srednje stojalo?


(Prevedel Google)
Sharp 55FN1EA LED-televizor
Priročnik Sharp 32BC3E LED-televizor
Fatma Özen 05-04-2023
Imam univerzalni daljinski upravljalnik Hama, vendar kode v priročniku za dodelitev mojega televizorja 32BC3E ne delujejo. Kje lahko najdem natančno kodo za ta televizor? HVALA


(Prevedel Google)
Sharp 32BC3E LED-televizor
Priročnik Sharp 40AJ2E LED-televizor
JESOUS 13-01-2023
IMAM TELEVIZIJO, KI DOBI SPOROČILO O RDEČEM GUMBU, TODA, KO JO PRITISNEM, SE NALOŽI KAJ SE LAHKO DOGAJA, ČE KDO VE, NAJ MI POVE, HVALA


(Prevedel Google)
Sharp 40AJ2E LED-televizor