Priročniki za Samsung OLED-televizorji

Spodaj lahko najdete vse modele Samsung OLED-televizorji, za katere imamo na voljo priročnike. Prav tako si oglejte pogosta vprašanja na dnu strani, kjer so na voljo uporabni nasveti o vašem izdelku. Ali vašega modela ni na seznamu? Prosimo, stopite v stik z nami.

Ali je vaš izdelek okvarjen in v priročniku ne najdete rešitve? Obiščite Repair Café za brezplačno popravilo.

Pogosta vprašanja in odgovori

Naša podporna ekipa išče uporabne informacije o izdelkih in odgovore na pogosta vprašanja. Če v pogosto postavljenih vprašanjih odkrijete nenatančnost, nam to sporočite prek obrazca za stik.

Na vrata OLED želim povezati zvočnik s televizorjem OLED, katera vrata naj uporabim? Potrjeno
Uporabiti morate vrata HDMI-ARC, ki so posebej izdelana za priključitev zvočne opreme.

To je bilo koristno (145)
Ali je pomembno, na katera vrata HDMI priključim svojo napravo? Potrjeno
Na splošno lahko napravo, kot je predvajalnik Blu-ray ali igralna konzola, priključite na katera koli vrata HDMI. Napravo lahko nato uporabite z izbiro ustreznega kanala HDMI na televizorju.

To je bilo koristno (77)
Kakšna je optimalna gledalna razdalja za moj televizor? Potrjeno
To je delno odvisno od osebnih želja, vendar je praviloma optimalna razdalja gledanja približno 3-krat večja diagonalna velikost zaslona televizorja. Za 60-palčni televizor (152 cm) bi bila optimalna razdalja gledanja 180 palcev ali približno 4,5 metra.

To je bilo koristno (25)
Kaj je OLED? Potrjeno
OLED pomeni Organic LED. Slikovne pike zaslona OLED so sestavljene iz organskih materialov, ki se zasvetijo, ko skozi njih teče tok. V nasprotju z LCD in LED, OLED ne potrebuje osvetlitve ozadja, saj vsaka slikovna pika oddaja svojo svetlobo.

To je bilo koristno (20)
Kakšno je kontrastno razmerje? Potrjeno
Kontrastno razmerje pove, kako daleč je najbolj bela od črne črne. Na primer kontrastno razmerje 400: 1 pomeni, da je najcrnejša črna barva na zaslonu 400-krat temnejša od najbolj bele. Visoko kontrastno razmerje prispeva k ostrini slike.

To je bilo koristno (18)
Zakaj so na številkah na daljinskem upravljalniku črke? Potrjeno
Nekatere nastavitve televizije lahko zahtevajo, da vnesete črke. Na gumbu so običajno tri črke ali drugi znaki. Ko je potreben vnos črke, lahko enkrat pritisnete ta gumb za prvo črko, dvakrat za drugo črko in trikrat za tretjo črko. Tako lahko besedilo napišete z najmanjšim številom gumbov.

To je bilo koristno (13)
Kaj pomeni HDMI? Potrjeno
HDMI pomeni multimedijski vmesnik visoke ločljivosti. HDMI je povezava za pošiljanje visokokakovostnega videa in zvoka iz ene naprave v drugo.

To je bilo koristno (13)
Kako izmerim palce svojega OLED-televizorja? Potrjeno
Merjenje palcev OLED-televizorja opravite z merjenjem diagonalne razdalje med, na primer, zgornjim levim kotom in spodnjim desnim kotom zaslona (ne roba).

To je bilo koristno (12)
Ali bo moj daljinski upravljalnik deloval tudi na drugih televizijskih modelih iste znamke? Potrjeno
Daljinski upravljalnik televizije pogosto deluje tudi na podobnih modelih iste znamke. Vendar je nenavadno, da bo delovalo na vseh modelih te znamke. Za to so bolj primerni univerzalni daljinski upravljalniki.

To je bilo koristno (12)